Sjukstuga

Ja, vi blev såklart sjuka hela familjen. Går det någonsin att undvika när någon i familjen blivit magsjuk? Fem dagar har vi löst av varandra med diverse symtom på magsjuka. Jon kunde gå tillbaka till jobbet igår. Jag och barnen får hålla oss isolerade någon dag till, för att inte sprida denna hemska smitta vidare.

Det är verkligen inte behagligt och vilosamt när hela familjen är sjuka. Inte mycket tid till vila. Bara ännu mer tvätt än vanligt, barnen är tröttare och gnälligare än vanligt, och vi är trötta och lättirriterade. Jag kan inte heller påstå att sjukdom gör några underverk för sömnen, tvärtom…

Men vi har roat oss så gott det nu går. Och när vi kunde börja äta igen har jag försökt hitta på saker som förhöjer stämningen lite, samtidigt som det är bra för känsliga magar.

Blåbär- och banansmoothie. Både blåbär och banan fungerar stoppande för magen. Jag körde två bananer, några deciliter frysta blåbär och en skvätt laktosfri mjölk i mixern. Små barn som varit magsjuka kan bli känsliga för laktos några dagar och fortsätta ha diarré, så man kan testa att undvika det några dagar. Det verkar ha funkat den här gången.

Ute har det varit mitt bästa väder i fyra dagar, sol och snö. Och vi har inte orkat gå ut. Riktigt tråkigt faktiskt!! Men vackert att titta ut på i alla fall.

Mycket tvätt blir det… Kul att någon tycker det är roligt i alla fall.

Igår orkade vi äntligen gå ut en stund. Så nu hoppas vi att vi får vara friska ett tag. Första veckan av vabruari har ju ändå passerat nu…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *