Se till mig som sliten är

Jaa, tröttheten alltså… Få saker upptar väl tankarna så mycket under småbarnsåren som sömn, brist på sömn och trötthet. Hilda har sovit extra dåligt i snart tre veckor nu. I vanliga fall vaknar hon och ammar tre  gånger per natt, men nu har det varit ännu värre. Antagligen för att hon på dagarna tagit ett sådant jättesprång i utvecklingen och är väldigt aktiv.

Och nu har jag tydligen tappat humöret, och bett Algot om ursäkt så många gånger, med förklaringen ”förlåt att jag blev arg, det blir så ibland när mamma är trött”, att det numera räcker med att jag suckar lite för att han oroligt ska fråga: ”mamma ä lite klött?”. Men han konstaterar också ganska ofta att “mamma ä så glad”.

På kvällarna när Algot sover (och Hilda kanske somnar en stund…) tar all ork och kreativitet slut. Allt jag tänkt göra och skriva om verkar oöverstigligt jobbigt. Istället kollapsar jag i soffan, slösurfar och tittar på serier.

Men snart är det vår! Jag titttar på ”Mandelmanns” på tv4play och försöker minnas den där känslan när man måste kisa för att vårsolen gör hela världen så ljus och blek. Längtar!

På dagarna finns det faktiskt då och då ork och inspiration till lite av varje. I helgen var jag ute en stund och räfsade löv, och upptäckte att det börjar knoppas i rabatterna.

Vintergäck

Snödroppar

Kärleksört

Räfsa löv ska man väl egentligen göra på hösten (tror jag i alla fall, har ju aldrig haft en egen trädgård förut), men bättre sent än aldrig. Självklart hade jag min lilla hjälpreda med mig.

I dag var vi på Öppna förskolan. Jag tog med mig den här bönen hem. Tack och god natt!

4 kommentarer

 1. Anna! Du måste få sova lite! <3
  Vår lille J sover nu från ca 23 till 04.30 – varje natt. Jag ammar helt, men vårt trick är en flaska modersmjölksersättning, i hans fall 120 ml som sista matmål på kvällen.
  Han vaknade de två första nätterna vi gjorde så, och sedan en månad tillbaks sovit helt. Övrig tid äter han ca varannan – var tredje timme.

  Tricket med kvällsflaskan har nästan varit en livräddare för mig 😉

  1. Så skönt att han sover så bra! Vi ger Hilda gröt innan vi går och lägger oss,sedan ett par veckor tillbaka. Än så länge märker jag ingen skillnad på nattsömnen (mer än en natt tidigare i veckan, då hon faktiskt bara vaknade två gånger under natten). Men jag hoppas att det snart blir lite bättre. ?

    1. Tack! Ja, Algot var också sån på nätterna länge, men nu sover han nästan alltid i egen säng. Det ändrar sig ju hela tiden, som tur är! Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *