Min mamma

Idag är det Mors Dag. Jag är så tacksam, som har många starka kvinnor och mammor i mitt liv. Som varit både mammor och förebilder för mig. Därför har jag ett litet tema här på bloggen i samband Mors Dag. Jag vill berätta lite om fyra mammor i mitt liv. Och på så sätt hylla dem som personer, förebilder och mammor. Här kommer del tre, om min mamma. Det sista inlägget kommer droppa in här på bloggen inom kort… 

Min egen mamma är nog världens bästa mamma! Hennes kärleksspråk är utan tvekan “tjänster”. Hon ställer verkligen alltid upp. Hon har skjutsat mig och mina syskon otaliga timmar och mil, alla möjliga timmar på dygnet, medan vi bodde hemma och även efter det. När hon kommer och hälsar på frågar hon alltid vad hon kan hjälpa till med. Hon passar barnen, lagar mat, syr gardiner, tapetserar, städar och mer därtill.

En sak som jag fått med mig av min mamma är att försöka. Om hon ställs inför något som hon aldrig gjort förut, så provar hon om hon kan  Och kan hon inte, så försöker hon igen, eller ser till att lära sig  Nästan alltid. Jag tror att det är det som gör att jag alltid upplevt att min mamma kan allt. Hon kör bil och kan backa med släp. Hon kan sy och sticka. Hon lagar mat och bakar bröd, alltid fantastiskt gott! Hon kan dansa, sjunga, spela piano och orgel. Hon åker slalom och skridskor. Dock tror jag aldrig att hon kommer lära sig att åka berg- och dalbana.

Med mamma kan jag prata om nästan allt. Om jag funderar på något, behöver råd och hjälp eller bara vill prata, då ringer jag till mamma.

Hos min mamma och pappa är dörren alltid öppen. För mig och mina syskon med familjer. Men även för andra. De har ett stort, stabilt, nätverk med vänner, som ofta kommer på besök. Det bjuds alltid på mat och fika. Och måltiderna är alltid ett tillfälle att umgås. Mamma är fantastisk på att lyssna och få mig att känna mig trygg, sedd och hörd.

Tack mamma för att du gett allt det och mycket mer till mig! Och för att du är en sådan förebild som mamma!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *