Min födelsedag

I år inföll min födelsedag på fettisdagen. Och jag hade verkligen tänkt baka en rejäl semmeltårta och bjuda hela släkten på. Men eftersom veckan innan präglades av sjukdom, var jag inte redo för det. Det fick bli en lite lugnare dag.

Jag tycker om att få frukost på sängen  Men eftersom Jon oftast hinner åka till jobbet innan vi vaknar så sparade vi den biten till helgen. Jag blev ändå uppvaktad på morgonen, för i köket väntade födelsedagsballonger

och paket. Med te i, som vi njöt av i… lugn och ro, vid vårt mysiga köksbord…

Fram på förmiddagen, när Hilda sov, bakade jag och Algot tårta. Jag provade ett recept på tårtbotten, som jag läst om flera gånger på underbara Claras blogg. Och hädanefter kommer jag alltid göra det när jag ska göra gräddtårta, den var så fluffig OCH saftig. Och hög! Jag får alltid stressutbrott när jag ska dela tårtbotten i tre lager, det känns som att det bara blir smulor kvar. Men den här var så hög och lätt att dela att jag skulle kunnat göra det med ena handen, och Hilda på den andra armen.

Vi bredde mosad banan blandat med vispgrädde på det ena lagret, och hallon med vispgrädde på det andra.

På eftermiddagen upptäckte jag att maken inte bara pyntat köket, utan också hissat flaggan.

Sedan hade vi ett litet kalas ändå, men inte med hela släkten tyvärr, det får bli en annan gång. Kanske när jag fyller 43, då fyller jag år på fettisdagen igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *