Mer sjuka, loppisfynd och första advent

Jaha, inte var det nog med förra inläggets sjuka. Det hela gick över i magsjuka, som drabbade oss en efter en…

Nu börjar vi äntligen vara oss lika igen, men smittfria är vi inte än på några dagar. Riktigt segdraget det här, men jag ska låta bli att gå in på detaljer. Mitt i allt elände har vi ändå varit tacksamma över att vi lyckats undvika magsjuka så här långt, som småbarnsföräldrar. Och att vi turats om att vara dåliga, så att vi också kunnat turas om att ta hand om varandra.

I lördags orkade vi i alla fall hänga upp adventsstjärnorna här hemma. Algot tittar förundrat på dem, och gör rörelserna till Blinka lilla stjärna, så snart han får syn på dem.

img_20161126_111326

Däremot letade vi förgäves efter vår adventsljusstake. Den måste ha hamnat i fel flyttlåda för ett år sedan, och har inte dykt upp än. Och inte var vi i form att ge oss av till stan för att införskaffa en ny. Kreativiteten och inspirationen gick inte heller att finna, så vi tillverkade ingen egen. Vi letade runt på nätet en bra stund för att se om vi kunde beställa någon som kunde komma inom några dagar. Tills det slog oss att loppisen här i byn var öppen. Maken gav sig iväg, och kom hem med detta fynd.

img_20161128_145344

Riktigt fin, måste jag säga. Och bara tio kronor. Men han handlade på kredit, för Bosse i loppisen hade ingen växel. Så vi får gå dit nästa helg och betala för oss. Åh, jag älskar återvinning! Och att bo i en liten by, där folk börjar känna igen oss.

I bakgrunden skymtar rosorna, som jag köpte på vår förlovningsdag igår. För en gångs skull lyckades jag vara romantisk, annars brukar det oftast vara jag som får blommor.

Nu roar vi oss bäst vi kan, trots att vi håller oss isolerade.

img_20161121_172856

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *