Mellandagarna

På tredjedag jul åkte vi tåg till Örebro, för att tillbringa knappt en vecka hos mina föräldrar. Lillasyster Kanin följde med, såklart.

Redan dagen därpå var det stort släktkalas hemma hos mormor och morfar. Nästan alla mina kusiner var där. Och mostrar, morbröder och kusinbarn. Jättekul att träffa alla. Och mysigt att få komma till mormors och morfars hus, för sista gången, innan de flyttar därifrån till våren.

Sedan var det tänkt att vi skulle ha en dag med hela min familj. Mina syskon med familjer och mina föräldrar. Men två av mina brorsdöttrar blev magsjuka, så vi kunde tyvärr inte träffa dem alls den här gången. Istället blev det en aningens lugnare dag med min systers familj, hemma hos mamma och pappa.

Dagen efter det hälsade vi på hos min farmor. Där var också mina farbröder, kusiner och kusinbarn. Extra roligt att träffa mitt allra nyaste kusinbarn, som bara är några veckor gammal. Och Algot roade sig med nästan jämnårig syssling, som han knappt träffat förut.

Sedan blev det nyårsafton. Och vi bestämde oss för att ha den första och enda lugna dagen på över en vecka. Mamma och pappa var borta på kvällen. Vi åt god mat, tittade på en halv film innan jag blev för trött. Jag la mig innan tolvslaget, eftersom min dotter hållit mig vaken mer än vanligt ett par nätter.

Innan vi åkte iväg hoppades jag på att vi skulle få lite ordentligt med snö, för det blir det nästan aldrig här i Skåne. Och det snöade visserligen två kvällar, men nästan allt hann smälta bort under natten. Så nu hoppas jag att det snart blir kallare här i Skåne, för jag längtar efter snö!

Och på nyårsdagen tog vi tåget hem igen. En trött familj, med trötta, gnälliga barn och trötta föräldrar med kort tålamod… Väl hemma åkte jag och storhandlade. Idag började Jon jobba, så nu känns det som vardag igen. Men, åh vad jag är nöjd och tacksam över den här helgen. Och idag har jag faktiskt känt mig riktigt pigg. Så skönt att ha haft vuxet sällskap, och hjälp med allt i flera dagar.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *