Läsvärt

Allting har sin tid. Och för tillfället i mitt liv så hinner/orkar jag inte läsa böcker, vilket jag alltid gjort tidigare i livet. Däremot läser jag en del bloggar. På någon av dem (har tyvärr glömt vilken) tipsade någon om att under småbarnsåren göra barnen till sitt intresse. Det har jag försökt ta fasta på. Så bl.a. därför läser jag nästan bara bloggar av andra småbarnsmammor. Här är mina favoritbloggar just nu:

  • Hallelujamorsorna, tre kristna mammor driver en blogg tillsammans
  • Hej hej vardag, humoristiskt och träffsäkert om småbarnslivet
  • Elisabeth Lindroth, en norrländsk mamma som har en pojke, som är några månader äldre än Algot, och en flicka som är några månader äldre än Hilda. Hög igenkänning för mig
  • Malin Wollin, nybliven fembarnsmamma med en rolig blogg
  • Knivlisa, korta inlägg med många sköna barnrepliker

I alla de här bloggarna hittar jag saker jag känner igen mig i, och ibland förstår jag inte alls hur de kan tänka/tycka/göra som de gör. Andras funderingar, frustration, glädje och svårigheter i vardagslivet gör att jag känner mig mindre ensam i det som händer i vår familj. Ibland lär jag mig något nytt också.  Mycket intressant, tycker jag.

En annan bra sak som jag hittat på internetet på sistone är en jättebra grupp på Facebook, som heter Motherhood. Det är podden Life with kids som driver den (för jag har börjat lyssna på poddar också, men det får vi ta i ett annat inlägg, kan dock rekommendera  den). Där kan man bli medlem om man är mamma, helt enkelt. Och där ställs frågor av medlemmarna, till vem som vill svara i gruppen, om precis allt, som rör mödraskapet och barnen. Jag har t.ex. sett frågor om hur man får bebisen att somna, hur hantera syskonbråk, någon som varit med om vändningsförsök, vad göra åt torr bebishud, tips på förskolor i ett visst område osv osv. Så bra!! Tänk vilket fint sätt att använda internet på, stötta, peppa och hjälpa varandra. När jag ser det tänker jag att det finns hopp för världen!

Vad läser ni för bloggar och andra bra “mamma-saker”?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *