Lådcykeln

Vi har köpt en lådcykel!! Efter många månaders velande, sparande och väntande har vi äntligen gjort slag i saken och skaffat vårt efterlängtade nya fordon!

Tidigare i livet har jag alltid cyklat mycket. Jag har nästan alltid bott i “cykelstäder”, och gillar det sättet att ta sig fram på. Billigt, miljövänligt och gratis motion. Men sedan jag fick barn har det blivit extremt lite cyklat. Men nu har jag cyklat mer på tio dagar än jag gjort de senaste tre åren. Underbart!

Cykeln är eldriven, så jag kan välja att cykla “helt själv”, eller att få fem olika nivåer av hjälp. Jag har aldrig cyklat på en elcykel förut, men måste säga att jag framför allt gillar att när jag stannat räcker det att trampa sådär ett halvt varv innan elmotorn slår till och skjutsar på.

Hittills har jag storhandlat med lådcykeln två gånger (vi har 2,5 km till affären), och åkt in till det lite större samhället med barnen en handfull gånger (ca 4 km). Och det är nästan bara roligt. Barnen gillar det jättemycket! Och så här års är det helt underbart att cykla, istället för att åka buss eller bil, som vi annars gör.

Vi insåg dock att Hilda är lite för liten för att sitta på en bänk, med bara ett par remmar över axlarna. Dels vet jag inte om hon klarar att hålla balansen när det skumpar och svänger, och dels är jag rädd att hon skulle försöka klättra ur. Så, tills hon blir lite större har vi satt ner babyskyddet i lådan, och surrat fast med några remmar. Hon är lite för stor för att sitta säkert i bilen i den, men sitter helt ok i cykeln. Dessutom är det skönare för henne när hon somnar där. Nu har vi dessutom skaffat en ny hjälm till henne, som passar lite bättre på hennes lilla huvud, men det har jag visst inte fotat än.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *