Hänt i veckan

När man är sju månader kan mycket hända på en vecka. Här kommer Hildas lista:

 1. Första tanden, smög sig upp förra helgen. Jag kan dock inte avgöra om den sitter till höger eller vänster, den ser ut att sitta i mitten. Kanske får hon som jag hade, fem framtänder i underkäken (min extratand drogs dock ut).
 2. Förra veckan tog hon tag i möbler, men låg kvar på mage, nu tar hon tag, reser sig upp till knästående (och ramlar hundra gånger om dagen), några gånger har hon t.o.m. försökt ställa sig upp.
 3. Hon sitter själv. Jag har inte vågat lämna henne när hon sitter på golvet, trots att hon sällan ramlar. Men den gångna veckan har hon börjat sätta sig upp från magläge, så nu sitter hon plötsligt mest hela tiden.
 4. Inte mindre än två orsaker att fira häromdagen, när det både var Hilda-dagen och hennes sjumånadersdag.

Inte konstigt att hon sover som en kratta. När det händer så mycket nya saker har hon väl fullt upp med att bearbeta allt på nätterna. I natt vaknade hon för tredje gången vid tre-tiden, och var vaken ett par timmar. Inte ledsen och skrikig, men vände och vred på sig. Ammade lite, somnade nästan, vände sig om, vaknade till igen… Och så började hon om, igen och igen. Vi sex-tiden, när Jons väckarklocka ringde hade hon somnat, men inte jag. Lagom när jag slumrat till igen, vaknade Algot. Då var klockan sju.

Så idag känner jag mig lite… långsam. Men i eftermiddag ska jag ha egentid. Då ska jag åka till mataffären och handla. Tjoho!

2 kommentarer

 1. Lägg till mjölkstockning 🙁 så har vi haft en likadan natt! Morgonen fortsatte med feber och snor på mamman + hosta och snor på F.
  Jag mår oxå skumt idag, så vi kan ta varann i hand.

  När F började sitta fick min amningskudde ett nytt användningsområde. Perfekt att sitta i mitten för en liten!

  1. Åh, ja då har du det faktiskt värre idag! Hoppas du haft en okej dag ändå. Jag använde också amningskudden när Algot började sitta. Tyvärr var den lånad och jag har inte lånat någon den här gången. Dessutom tror jag inte att den här lilla damen skulle sitta kvar. =)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *