Vad jag prioriterar bort

Jag läste det här och det här. Om att helt enkelt skita i vissa saker. För att orka, för att hålla ihop, och för att undvika att stressa sönder sig och bränna ut sig.

Jag tänker mycket på det. Att många runtomkring mig bränner ut sig. Att det är lätt att inbilla sig att alla andra orkar, hinner och åstadkommer så mycket mer än jag.

Jag försöker tänka att nu, under småbarnsåren, är livet lite på paus. Vissa saker ger energi och andra saker tar energi, och man måste hitta någon slags balans i det! Saker som jag egentligen vill, måste och borde får vänta några år.

Här är några saker jag prioriterar bort just nu:

* Träning och knipövningar

* Hud- och hårvård

* Laga lunch (äter rester eller färdiga köttbullar och snabbmakaroner)

* Baka bröd (gillar att göra det, och gjorde det alltid innan jag fick barn, nu får det vänta några år)

* Ta hand om trädgården

*Läsa böcker (dvs jag läser med barnen, men inget för egen del)

* Dra ner på sockret (ammar dygnet runt och tar hand om bebis och tvååring hela dagarna, jag behöver choklad för att orka)

* Gå ut med barnen varje dag (dagen blir oftast lite bättre när vi varit ute, men om orken eller vädret är emot mig, så struntar jag i det)

* Facebook i mobilen, jag kollar bara via datorn, då kan jag inte kolla hela tiden. Nu har jag visserligen skaffat Instagram, men ändå…

* Vara duktig när barnen somnat. Så gott som varje kväll när barnen somnat slänger jag mig i soffan. Kollar på serier, slösurfar och läser bloggar (till saken hör att Hilda inte har någon kvällsrutin än, och därmed tillbringar nästan alla kvällar i min famn)

Det, och en del annat, struntar jag i just nu. Vad prioriterar du bort för att orka?

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *