Vad är det för dag?

Jag vet inte hur många gånger varje dag Algot frågar “Mamma, vad är det för dag idag?”. Och hur jag än försöker påminna honom om att vi pratade om det nyss, eller berätta vad det var för dag igår (han kan rabbla veckans dagar), så kommer han sällan ihåg vilken dag det är.

Så idag tog jag äntligen tag i det jag tänkt länge att jag skulle göra. Jag gjorde en “veckoklocka”. Jag har sett olika varianter på pedagogiska bilder för att visa vilken dag det är. Och fritt ur minnet, och på fri hand knåpade jag ihop den här:

Jag måste säga att jag är väldigt nöjd! Jag har aldrig varit bra på att rita eller konstruera saker. Särskilt inte utan en tydligt mall och instruktion att följa. Men nu skissade jag bara upp det här på fri hand, på en papptallrik.

Ofta lägger vi ju upp veckan som en lång rad, med kolumner bredvid varandra. Men jag läste någonstans att det kan bli tydligare för barn med en cirkel, eftersom det ju börjar om igen efter söndag.

Färgerna valde jag utifrån de veckoscheman som ofta används i skolan, kanske främst till barn med särskilda behov (jag googlade). Där brukar de vara pastellfärgade, men jag tog barnens tuschpennor istället.

Jag hade egentligen tänkt sätta pilen i mitten, med ett “spindelben” (heter det så, ni vet ett sånt där huvud med två ben som kan böjas?), men jag hittade inget här hemma. Till slut hittade jag ett gem (vi har verkligen inte fått ordning på skrivbordssaker efter flytten än, har ju bara bott här i drygt 1,5 år nu…).

Så nu får vi se om barnen fattar grejen, och kollar på veckoklockan, istället för att fråga vilken dag det är. Algot har redan lärt sig att rosa är lördag. Eftersom vi köpte lite godis när vi var och handlade, som han ska få några bitar av på lördag. Jag ser redan fram emot att snurra fram pilen till tisdag imorgon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *