Utedag

Vilken härlig dag vi har haft, barnen och jag. Vi har varit ute nästan hela dagen. Det har varit sådär 18-19 grader i luften, och solen har tittat fram för det mesta. Eller som Algot sa, när han tittade upp på himlen: “molnen skiner!”.

Hilda har den senaste veckan helt ändrat sina sovrutiner på dagen. Från att ha sovit både på förmiddagen och eftermiddagen, ibland bortåt två timmar per gång, så har hon nu oftast sovit bara en gång, idag bara lite drygt en timme. Och när hon är vaken är hon precis över allt! Reser sig mot alla möbler (även blanka skåp), försöker klättra upp på låga stolar och liknande, och stoppar allt i munnen. Det är minst sagt svettigt att ha koll på henne, och samtidigt försöka få något gjort. Så jag är väldigt glad att det är vår och varmt nu äntligen. Det känns lite lättare att vara ute, eller att i alla fall kunna varva inne- och utelek.

Idag fick hon gunga för första gången. Hon strålade ikapp med molnen. Och Algot puttade på, men tröttnade snart.

Och som jag längtat hela långa, kalla, regniga, blåsiga, snöiga vintern efter att kunna ta med mellanmål till lekparken. Idag hade vi förmiddagens fruktstund där. Och jag vågade t.o.m. amma i lekparken, utan att riskera mjölkstockning.

Eftermiddagens mellanmål intogs på en filt i trädgården. Väldigt mysigt. Men alltså, krypande bebisar tvärsöver hela kalaset skapar inte matro direkt. Inte för mamman i alla fall.

När vi gick in för att äta kvällsmat insåg jag att vi inte smörjt in oss med solskydd, och att inget av barnen haft solhatt på sig. Jag är röd om halsen, öronen och händerna, men kunde inte se att barnen är det. Hoppas, hoppas, hoppas de inte bränt sig! Typiskt, då blev jag inte “mom-of-the-year” idag heller…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *