Snö!

I flera dagar har det varit riktigt kallt, sådär åtta minusgrader. Och blåsigt, med isiga, kalla vindar. Men ingen snö. Och även om det kalla, klara vädret, i mina ögon är att föredra mot kallt och regnigt, så har det ändå känt lite “onödigt” att det varit så kallt, utan någon snö. Men i natt kom det äntligen snö. Det måste ha snöat nästan hela natten, och idag har det fortsatt, nästan hela dagen. Helt underbart, tycker jag! Jag älskar snö!

Och det blåser, så allt som oftast har det sett ut som snöstormen i Bullerbyn, när vi tittat ut genom fönstret. Efter frukosten var vi såklart tvungna att gå ut.

Algot fick äntligen känna på hur det är att pulsa i snö, det har knappt hänt förut (stackars lilla skånska barn). “Dä ä gansa lolit!”, tyckte han, och det är ju ett bra betyg.

På vissa ställen har det blåst upp stora höga drivor av snö, på andra ställen är det knappt någon snö alls.

Jon hade skottat en gång till garaget på morgonen, som nästan snöat över, så jag skottade igen (det syns knappt ett par timmar senare).

Sedan tänkte vi att vi skulle gå till pulkabacken och åka lite. Det är bara några hundra meter från vårt hus. Men när vi kommit nästan ända fram, och jag plöjt mig fram genom snön, med vagnen där Hilda sov, så bröt Algot ihop. Det blev för tungt att gå i den djupa snön, och det blåste snö från alla håll. “Dä ä kul INTE!” grät han.

Vi gick hem igen, och jag tryckte vagnen genom snön, och drog pulkan med Algot efter mig. Och Hilda, som egentligen inte sovit färdigt, vaknade av Algots gråtskrik. En ganska lyckad och mysig stund i snön ändå. Om en stund går vi nog ut igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *