Skördefest…?

Mina små odlingar på balkongen börjar ge sig. Och även om vi har långt kvar till att bli självförsörjande på grönsaker och örter så måste jag säga att jag är riktigt nöjd. Jag kunde ingenting från början. Jag köpte 9 påsar med olika fröer, lite blomjord, några krukor och en vattenspruta. Jag har vattnat nästan varje dag och gjort ett par omplanteringar. De fick stå inne alldeles för länge innan jag kunde flytta ut dem, och de trivdes uppenbarligen inte alls i nord-nord-väst-läge. Men ändå…

Men ändå har vi fått omkring ett dussin sockerärtor, flera knippen persilja, ganska mycket gräslök (tanig och spretig, men god). Och sent omsider, sisådär ett tjog tomater. Men när de väl kom var det för kallt på balkongen, så de mognade inte.

På prov la jag ett par stycken i sydvästfönstret, där solen ligger på en stor del av dagen. Efter ett par veckor så där mognade den ena. Den delade vi på till kvällsmaten häromdagen. Alltså, oj, så mycket smak, trots allt! Så nu har jag plockat av de som är större än en ärta och lagt i fönstret. Så kanske, kanske får vi äta lite fler egna tomater innan vintern är här.

DSC_1580

DSC_1579

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *