Roliga och tråkiga händelser

Vi hade en så härlig dag i lördags. På eftermiddagen var vi på tre-årskalas för ett av syskonbarnen, i Lund. Förutom tårtor, bullar och jordgubbar träffade vi flera av familjemedlemmarna, som vi inte träffat på ett bra tag. Vi fick dessutom fylla på vårt växande lager av bebiskläder och annat till vår lilla palt. Så tacksam till alla som delar med sig av urvuxna kläder, som vårt barns kusiner haft. Jag tycker faktiskt det är roligare att få kläder som har en liten historia, än att gå och köpa själv. Så de fyra påsarna med kläder för det första halvåret, som vi kom hem med den här gången och som flera barn använt innan vårt, är redan till glädje för oss.

Jon stannade kvar i Lund hela kvällen, medan jag åkte till Malmö på tjejmiddag hos en kär vän som fyllde år. Så mysigt att få sitta fyra tjejer en hel kväll och bara prata och äta gott. Det var så välgörande. Att i lugn och ro ha tid för varandra. Och sent blev det. Trots att jag skulle upp och jobba tidigt dagen därpå så kom jag inte hem förrän halv tolv. Till en mörk och tom lägenhet, maken hade visst också trevligt på sitt håll och var inte hemma än. Det första jag fick se när jag kom hem var det här:

DSC_0797

DSC_0802

Någon har slagit hål i vår balkongdörr och försökt bryta sig in, men inte lyckats – tack Gud för det! Så istället för att skynda mig i säng, blev det till att ringa till Jon, som fick låna en bil och skynda sig hem till sin skärrade fru. Ringde till polisen och gjorde en anmälan. Först närmre en timma efter midnatt började vi komma till ro för att sova.

Så tråkigt när sånt här händer, men så skönt att de inte lyckades ta sig in och att inget hände någon av oss. Nu blir det mest krångel och fixande med försäkring, ny dörr och liknande. Så mitt i allt är vi tacksamma!

1 kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *