Min första skörd – ruccola

Nog för att jag hade hört att sallad växer fort, men jag blir ändå förundrad, när jag sisådär två veckor efter att ha stoppat ner små frön i jorden, kan skörda. Den senaste veckan har vi ätit ruccolasallad till var och varannat mål. Och för varje gång jag kommer ner till trädgårdslandet är det ännu mer sallad där, än när jag hämtade in en hel skål sist. Så härligt.

Ruccolasallad

Ruccolasallad

Jag hade några delmål med min odling i år:

 1. Få ner några frön i jorden.
 2. Få se någonting komma upp ur jorden.
 3. Kunna äta någonting av det jag själv odlat.
 4. Kunna äta något av alla sorter jag själv odlat.
 5. Ta vara på allt ätbart.
 6. Frysa/torka/konservera det som vi inte hinner äta under sommaren, så att vi har lite under hösten och vintern också.
Trädgårdslandet dag 17

Trädgårdslandet dag 17

De tre första målen har jag redan uppnått. Tänk om jag uppnår alla målen redan i år. Då får jag verkligen se til att utöka odlingen nästa år. Spännande!!

IMG_20160526_114508

Förutom att bara äta ruccolan som den är, så har jag gjort pesto av den. Jag utgick från det här receptet. Men istället för solroskärnor använde jag cashewnötter. Väldigt gott blev det. Och enkelt. Bara släng i sisdär

 • en liter (65 g) ruccola (väldigt fräscht med nyskördat, men har man köpesallad som börjar ledsna i kylen, så går det lika bra),
 • 1 vitlöksklyfta,
 • saften från 1/2 citron,
 • 1 msk olja,
 • 1/2 dl vatten och
 • 1 dl cashewnötter (eller solroskärnor)

i matberedaren. Mixa, salta och peppra efter behag (jag tog ingenting, det blev gott ändå). Klart.

IMG_20160526_121552

Vi åt den till fisk, det passade fint, men jag tänker mig att den passar till det mesta. Allt gick inte åt och den höll fint i kylen några dagar. Den klarar sig säkert en vecka minst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *