Lördag i flygande fläng

Ikväll åt jag och Jon kvällsmat på tu man hand. För en gångs skull la vi Algot innan vi själva åt. Så det blev hamburgare i köket, i lugn och ro. Väldigt trevligt att äta ostört utan kladd (nåja) och att hinna prata med varandra samtidigt. Vi blev bara avbrutna en gång, när sonen vaknade och behövde uppmärksamhet i fem minuter, innan han somnade om igen.

I övrigt har dagen bestått av att Jon påbörjat bygge av en stor förvaringshylla i garaget. Jag lagade lunch till oss alla sju här i huset, medan jag hade hjälp att titta till Algot.

På eftermiddagen nyttjade jag min demokratiska frihet genom att gå med i ett demonstrationståg. Det har hänt ungefär en gång tidigare (för så där tretton år sedan när jag demonstrerade mot kriget). Idag demonstrerade jag för rätten till asyl, för legala och säkra vägar in i Europa.

Vi var några hundra personer som tillsammans tågade genom stan, stilla och fredligt. Några skrek slagord, andra bara visade genom att vara där vad de tyckte. Jag har förgäves letat på nyhetssidorna för att hitta någon som uppmärksammat detta. Lite konstigt, tycker jag. Enligt arrangörerna anordnas liknande upprop på ett hundratal platser i världen idag. Men det har uppenbarligen inget nyhetsvärde.

Nåväl, jag tror ändå att det gjorde skillnad, åtminstone för mig, att visa med min fysiska närvaro vad jag tycker och att se att jag inte är ensam om det. Det kändes fint och gav hopp.

När jag kom hem igen fikade vi hos grannarna, sammanlagt sju vuxna och lika många barn, alla yngre än 5 år. Livligt och intensivt så det förslår.

En riktigt härlig dag. Men nu ser jag fram emot en lugn och stillsam vilosöndag imorgon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *