Kreativitet

För ett par månader sedan berättade jag att jag beställt garn för att virka en filt. Här kommer en liten uppdatering på hur det gått så här långt.

DSC_0782

Det har, på flera sätt, inte alls blivit som jag tänkte. För det första såg färgerna inte alls likadana ut i verkligheten som på dataskärmen när jag beställde dem. De två mörkaste färgerna stämde någorlunda och dem gillar jag, den blå och röda. Men den färg som såg ljusrosa ut på skärmen ser vit ut i verkligheten. Den aprikosa är för orange. De två ljusblå nyanserna är nästan identiska, på skärmen var det en tydlig skillnad där den ena var betydligt mörkare. Och inte passar de så bra ihop som jag tyckte när jag beställde (bilderna här gör den inte rättvisa heller, färgskalan är mycket mer oharmonisk i verkligheten). Men det blir en färgglad filt i alla fall.

DSC_0784

Mönstret som jag ville prova blir fint och är roligt och lagom enkelt att virka. Men det var inte helt komplett, så jag improviserade lite när jag skulle starta upp – det stod inte angivet hur många maskor som behövdes för att få en viss längd (eller så kanske jag läste slarvigt). Hur som helst blir den typ dubbelt så bred som jag tänkte, så garnet kommer inte räcka till en så lång filt som jag önskade. Så långsidan får blir kortsida, vilket säkert funkar, men kommer inte se likadant ut som jag tänkte.

DSC_0785

Nåväl, beroende på hur långt garnet räcker (vilket återstår att se), så har jag i alla fall kommit någonstans mellan halvvägs och två tredjedelar av filten. Så nu börjar jag också fundera på vad jag mer ska knåpa ihop framöver. Skulle gärna sticka någon liten söt tröja som kan passa en liten nyföding. Jag ser framför mig en randig, benvit och blå eller möjligen grön, men har inte hittat något lämpligt mönster än. Om någon har tips så tar jag tacksamt emot. Jag föredrar tröjor som stickas uppifrån och ner och helst i ett stycke, eftersom momentet att sy ihop olika delar är bland det tråkigaste jag vet, dessutom blir det aldrig särskilt snyggt när jag ska göra det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *