Kalashelg

En stor del av den gångna veckan har ägnats åt bakning. Jon fyllde nämligen år igår och vi hade en del av familjen här på kalas igår eftermiddag. Han gillar fika och jag gillar att baka. Fin kombination. Eftersom han är laktosintolerant kan han sällan äta tårtor och annat gott. Därför känns det extra roligt att få förbereda kalasfika till honom med bara laktosfria godsaker.

Med en bebis att ta hand om fick jag sprida ut bakningen lite, istället för att göra flera saker samma dag, som jag brukar. Men med lite planering och bidrag från min svärmor, svägerska och Jons systerson fick vi ihop ett rejält fikabord. Och i det fina vädret kunde vi vara ute på gården.

DSC_1304

Min svärmor gjorde två nöttårtor och i fredags skulle jag göra en gräddtårta. Eftersom vi skulle bli närmare 20 personer funderade jag på om jag skulle göra en eller två tårtor, Kom fram till att en och en halv sats i min stora form nog skulle bli bra. Men när jag tog ut den ur ugnen var den jättetunn. Den skulle absolut inte gå att dela i tre delar, möjligen i två. Så jag gjorde en till, på en sats i en vanlig form. Som blev lika tunn. Jaha, det var bara att lägga tårta på tårta och göra en enorm gräddtårta, på två och en halv sats istället för en och en halv.

Idag efter kyrkan åkte vi en stund till stranden. Men det var för blåsigt för vår smak, så vi åkte snart hem och bjöd våra grannar på resterna av gräddtårtan.

Solhatt

Solhatt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *