I väntan på advent

En vecka kvar till första advent, och idag kom äntligen den första snön, även här i Malmö. Det har snöat hela dagen och nu ikväll börjar det äntligen lägga sig lite. Jag älskar snö! Få saker ger så mycket myskänsla. Dessutom lyser det upp riktigt bra i mörkret. Redan på måndag ska det visst bli varmare igen, men jag njuter så länge det varar och hoppas att det blir kallt och mera snö snart igen.

Julmusiken har strömmat ur högtalarna här hemma i flera dagar. Ovanligt sen start på det i år. Jag, som sjungit i kör hela mitt liv, är van att börja traggla julstämmor i början av oktober. Nu när jag inte sjunger börjar abstinensen efter jul- och adventssånger komma när det blir mörkt och kallt.

Nästa vecka åker jag och Algot och hälsar på min familj i Örebro. Så vi passade på adventspynta vårt hem redan ikväll. Så nu lyser stjärnor i fönstren, och ljusstakar på borden. Utanför fönstret faller snön och i högtalarna ljuder Bereden väg för Herran. Mysigt så man kan spricka! Och ganska annorlunda mot de senaste två åren, då vi firat advent i försommarvärme på så där 25-30 grader.

DSC_1991

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *