Flytten

I lördags gick det stora flyttlasset, så nu bor vi i Östra Grevie, mitt emellan Malmö och Trelleborg. Eller mitt emellan Svedala och Vellinge, om man så vill.

Dagen började med att bilen inte startade när Jon skulle åka och hämta hyrsläpet. Först när batteriet tagits ur och laddats inomhus några timmar ville bilen starta igen. Det blev till att låna svärföräldrarnas bil och släpet var på plats en timme senare än planerat. Det blev en lång och intensiv dag, där vi fick massor av hjälp från mina svärföräldrar, en god vän, ett par svågrar och svägerskor och en hel hög med barn.

Från början hade vi planerat att flytta under trettonhelgen, men det visade sig att vi kunde få fler medhjälpare under lördagen, så med några dagars varsel styrde vi om det hela. Därför hade vi inte hunnit packa allt. Jag och svärmor ägnade därför en stor del av dagen åt att packa. Algot roade sig med sina fastrar och kusiner – han älskar verkligen människor och strålade som en sol hela dagen! Och de stora, starka männen kånkade och bar i den isande blåsten. När det mörknade lämnade vi lägenheten, med det allra mesta flyttat.

Måndagen ägnade vi ett antal timmar åt att fixa det sista i lägenheten, vi fick med oss nästan allt, utom några saker från källarförrådet. Och flygeln.

Flygelflytten blev ett kapitel för sig. Den är tydligen inte så mycket svårare att flytta än ett piano, eftersom man kan ta av benen och ta den på högkant. Men tung är den ju, så därför ville vi att en flyttfirma skulle hjälpa oss. Vi hade bokat en som skulle hämta den på tisdag förmiddag. Strax innan Jon skulle åka dit mailade de och bad att få skjuta upp det till eftermiddagen. Det gick bra för oss, vi var ju hemma hela dagen. På utsatt tid var Jon på plats och väntade. Men förgäves. I två timmar väntade han, försökte ringa och maila dem, men vi har inte hört av dem igen. Onsdagen var röd dag, men flygeln måste ut! Han lyckade få tag på en annan firma, som kunde hjälpa oss. De skulle höra av sig på onsdag morgonen för att bestämma en tid. Men när de inte hörts av på förmiddagen gav vi upp dem och lyckades få tag på en tredje flyttfirma. De skulle nog kunna hjälpa oss. Men efter en kort stund meddelade de att de hade för mycket på programmet. Nu var vi riktigt stressade och uppgivna. Vi satte oss ned och bad, för nu visste vi inte vad vi skulle göra. Innan vi bett färdigt kom ett nytt meddelande, en av flyttarna hos det tredje företaget hade gått fortare än planerat, de kunde komma om en timme. Jon ilade iväg till stan. Fick vänta ytterligare en timme. Men nu fick vi faktiskt hjälp, så sedan igår eftermiddag är flygeln på plats och därmed hela vårt bohag!

DSC_2352

Jon invigde den medan husets barn med vänner lyssnade hur det låter under flygeln.

Nu ska vi “bara” packa upp allt, och till det behöver vi köpa några garderober och skåp – hör gärna av er om ni har något till salu! Det går dock inte så snabbt att packa upp med en bebis som sällskap. Han ligger åtminstone stilla, men han vill gärna ha sällskap och kramar mest hela tiden. Men en låda eller två varje dag är ju också ett framsteg.

DSC_2336

Igår eftermiddag tog vi en spontan tur till Ikea för att införskaffa lite av varje. Vi upptäckte när vi kom dit klockan 17.30 att de stänger klockan 18 när det är röd dag. Men vi hann i alla fall köpa ett skötbord, det var det viktigaste. Så nu behöver vi inte längre byta blöjor på golvet eller sängen, sicken lyx!

Det känns riktigt bra att vara på plats, jag ser fram emot att komma i ordning och landa i vårt nya hem och nya liv här!

DSC_2343

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *