Det börjar växa

I början av veckan grävde vi ur den sista delen av landet, lade på ny, näringsrik jord och jag planterade ut mina långa, gänliga tomatplantor. Min händige man byggde en så kallad kallbänk till mig i helgen. Dvs väggar och tak för att skydda mot direkt solljus. Nu väntar jag otåligt på att de ska börja blomma.

IMG_20160517_115059

När vi grävde ur landet, som inte använts på ett par år, hittade vi nästan ett kilo jordärtskockor. De var jättefina, stora sammanvuxna knölar. Så idag gjorde jag soppa på dem, till kvällsmat. Efter det här receptet. Förutom att jag inte hade något vitt vin hemma, så det hoppade jag över. Det blev väldigt gott ändå.

IMG_20160516_114856

Varje dag när jag går ner till trädgårdslandet och tittar till det blir jag så lycklig. För några veckor sedan tänkte jag att jag kommer nog inte mäkta med att dra igång en odling. Jag kan för lite, och sömnbristen suger musten ur mig. Men jag är så glad att jag började. På bara drygt en vecka har det redan tittat upp små, små ruccolablad, lite potatisblast och sockerärtsblad. Och varje gång något nytt tittat fram blir jag så taggad och lycklig. Och tänker att jag kanske skulle gräva upp ett land till och så lite mera.

Men sedan sansar jag mig och tänker att det kanske, trots allt är bra att börja smått och få mersmak, hinna lära mig de sorter jag redan sått. Inte förta mig. Det är ju trots allt inte så många veckor sedan jag började, och sommaren blir förhoppningsvis lång.

Så nu njuter jag av det jag har. Och hoppas att vi får skörda lite godsaker om ett tag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *