Bokrea

DSC_2614

Bokrean pågår för fullt, om nu någon missat det. Jag älskar böcker, och om jag inte vore så snål så skulle jag kunna köpa hur många som helst. Älskar känslan av att gå in i en bokhandel eller ett bibliotek och titta, bläddra, läsa. Har flera listor med böcker jag vill läsa.

I torsdags tog jag och lillen tåget till köpcentret och tillbringade en stund bland reahyllorna. Efter att ha fyrat av soliga leenden till alla människor vi mötte, somnade han på två sekunder i vagnen. Jag botaniserade vidare, och köpte en hel hög med böcker, trots att jag la ifrån mig många av de jag också skulle vilja köpa. Mest böcker till sonen faktiskt. Några ska han få redan nu, och några tänkte jag spara till ett-årsdagen och kanske till jul.

Några av böckerna är till mig själv, bara faktaböcker faktiskt. Jag höll i flera romaner, men satsar på att låna dem på biblioteket istället. En av de jag köpte handlar om att odla ätbart i trädgården. Jag skulle verkligen behöva börja läsa på och planera, för i år har vi tillgång till ett helt trädgårdsland och inte bara balkong, och jag misstänker att det börjar bli dags att förså de som behöver lite tid att växa inomhus innan de ska planteras ut. Mitt mål är ju att lära mig odla (jag som knappt kan hålla liv i krukväxterna) och på sikt bli självförsörjande på grönsaker, åtminstone några och åtminstone en del av året. Vi får väl se hur det går. Målet för i år är att få något att överleva så länge i trädgårdslandet så att vi kan smaka på det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *