Äppelblom

Jag njuter något otroligt av den här tiden, nu när vi bor så nära naturen, med en fantastisk trädgård utanför dörren. Varje gång jag går ut har det hänt något nytt och det känns det som att kliva in i en av Astrid Lindgrens böcker.

Solen sken, syrener och äppelträd blommade, luften var full av fågelsång, hela Katthult var vackert som en dröm.

Ur När Emil hissade upp lilla Ida i flaggstången,  av Astrid Lindgren

Precis så är det nu. Äppelträd och syrener blommar. Det luktar himmelskt, och är så vackert. Äppelblom är min nya favoritblomma (om jag nu haft någon favorit tidigare). Och solen skiner. Dag ut och dag in.

IMG_20160519_105000

Aldrig trodde jag att jag skulle längta efter regn dock, det har bara kommit några ynka droppar på hela månaden. Så kvällarnas styrketräning består nu i att bära vatten ända ner till trädgårdslandet för att vattna min lilla odling.

På dagarna tillbringar vi så mycket tid ute som det bara går. Och Algot älskar det. Så till den grad att jag knappt vågar säga “vi ska gå ut”, om vi inte ska gå ut nu-nu, eller ens öppna dörren för att vädra. För då protesterar han högljutt och visar tydligt att han verkligen vill ut NU! Eller så ålar han ut själv, med huvudet före nerför trappan. Än så länge har vi hunnit stoppa honom innan han kommit så långt…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *