Advent och pyssel

Ännu en vecka med dålig sömn. Algot har vaknat flera nätter och tassat över till vår säng. Han har inte varit ledsen, utan stått och viskat “mamma”, tills jag vaknat. Har ingen aning om hur länge han står där innan jag vaknar. Vi försöker leda tillbaka honom till hans säng, men oftast slutar det med att han sover hos oss. Dvs. tätt intill mig. Så jag har legat inklämd mellan två sovande barn. Eller sovande… En annan bloggande mamma har konstaterat att när det gäller sömn så jobbar barn gärna i skift – när det ena barnet sover är det andra vaket, och vice versa.

Men vi har haft mysiga dagar. Inte minst för att vi haft en av mina kusiner på besök ett par dagar. Härligt med vuxet sällskap och goda samtal, för mig. Och barnen har fått extra mycket uppmärksamhet. Algot har frågat efter henne flera gånger sedan hon åkte.

Fina presenter hade hon med sig också. En teadventskalender till mig, så nu har jag ett nytt te att dricka varje dag fram till jul. Perfekt present till mig som inte dricker kaffe, men ganska mycket te.

Och Algot fick en jättefin adventskalender. Så nu övar vi tålamod varje morgon, när han bara får öppna en lucka.

Vi passade på att baka pepparkakor när vi hade besök. Som vanligt använde jag mammas recept, med extra mycket kryddor.

Igår bakade jag lussekatter. Jag såg framför mig några svettiga timmar med två småttingar som ville vara med, eller ha uppmärksamhet av annat slag. Men Hilda sov större delen av tiden, och Algot tyckte det var mer intressant att titta på när pappa sågade brädor till träpanel som snart ska upp på väggen. Så när degen jäste hann jag både laga mat, och sätta nejlikor i apelsiner. Så nu doftar det ljuvligt i huset.

Algot var med en stund, men det var svårt, tyckte han, och hittade på en egen variant, med clementinen som han skulle ätit till mellanmål.

Efter maten provsmakade vi bullarna, och Algot fick sitt livs första… ja, vad hette de nu? “Bullekatt”? “Lussinkatt”?

Idag har vi firat första advent. På förmiddagen var vi på gudstjänst hela familjen. När vi kom hem satsade vi på vila. De senaste veckorna har vi varje söndag vilat middag hela familjen samtidigt. Vi lägger barnen mellan oss i sängen, tar med ett gäng böcker till Algot, och så tar vi det så lugnt det går en stund. Idag lyckades både jag, Jon och Hilda slumra till en stund. Underbart skönt!

På kvällen var jag barnfri en timma och gick på kvällsgudstjänst med mycket adventsmusik, i kyrkan här i byn.

Adventsfint i vår trädgård.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *